Följ Bemanningsföretagen

Blogginlägg

7 videoklipp från integrationsseminariet

7 videoklipp från integrationsseminariet

Blogginlägg   •   Nov 10, 2016 14:25 CET

Videoklipp från Bemanningsföretagens integrationsseminarium den 26 oktober. Presentationer och diskussioner med medlemsföretag och inbjudna politiker.

Matchning i verkligheten - medlemsföretagens erfarenheter av dagens arbetsmarknadspolitiska flora

Matchning i verkligheten - medlemsföretagens erfarenheter av dagens arbetsmarknadspolitiska flora

Blogginlägg   •   Sep 06, 2016 13:51 CEST

Här sammanfattas tio slutsatser om matchning, arbetsförmedling och politiska åtgärder sammanställda direkt från våra medlemsföretags erfarenheter. Punkterna bygger på intervjuer med våra medlemsföretag och inkomna synpunkter från dem. Vi söker ett fördjupat samarbete med Arbetsförmedlingen, med tydligare regler, fler och bättre upphandlingar och enklare stödåtgärder som våra företag kan utnyttja.

Bemanningsgalan 6 år

Bemanningsgalan 6 år

Blogginlägg   •   Mar 22, 2016 11:18 CET

Efter 6 år kan Bemanningsgalan med all rätt kallas ”årlig”. I maj är det återigen dags att ägna en kväll åt att fira branschen tillsammans med medlemmar och andra intresserade gäster. Som vid alla andra galatillfällen värda namnet delar Bemanningsföretagen även ut ett pris under kvällen till någon som på ett eller annat sätt gjort sig förtjänt av att uppmärksammas.

Bemanningsbranschen erbjuder trygg rörlighet

Bemanningsbranschen erbjuder trygg rörlighet

Blogginlägg   •   Feb 18, 2016 14:39 CET

Med bemanningsbranschen föddes en modern HR-lösning som fått större betydelse när fler och betydligt mer oförutsägbara parametrar än väder och säsong påverkar arbetskraftsbehovet. Men det är inte bara för arbetsgivarna som bemanning blir allt viktigare. På den globalt konkurrensutsatta arbetsmarknaden står bemanningsbranschen för trygghet och skyddad rörlighet för de anställda.

Arbetsmarknaden möter delningsekonomin

Arbetsmarknaden möter delningsekonomin

Blogginlägg   •   Feb 11, 2016 07:30 CET

Låt oss dela gigen gemensamt efter behov! Det rör sig inte om rockband som fördelar spelningarna sinsemellan alltefter vad publiken önskar. I verkligheten handlar det om centrala begrepp i arbetslivsdiskussionen idag: Sharing economy, on-demand economy och gig economy. Dessa ekonomiska aktivitet skiljer sig åt, men har också mycket gemensamt. Och de för med sig förändringar var helst de drar fram.

Integrationsavtal biljetten till sysselsättning för utlandsfödda

Integrationsavtal biljetten till sysselsättning för utlandsfödda

Blogginlägg   •   Jan 22, 2016 11:05 CET

För dem som står långt borta från arbetsmarknaden är bemanningsbranschen den väl dokumenterade lösningen på problemet. Med rätt förutsättningar skulle resultatet kunna vara ännu bättre, vilket individer, företag och hela samhället skulle vinna på, speciellt när många människor nu flyr till Sverige.Ett integrationsavtal är biljetten till sysselsättning för utlandsfödda.

Så förändras arbetsmarknaden av ökad individualism

Så förändras arbetsmarknaden av ökad individualism

Blogginlägg   •   Jan 12, 2016 10:15 CET

Dagens möjligheter att anpassa ditt liv i allt från att designa mönstret på dina Nike-sneakers till att få matkassen hopplockad och levererad hem till dörren påverkar oundvikligen synen på arbetslivet. Det blir mer och mer a la carte-tänkande kring vad och hur och varför en jobbar, snarare än ett dagens rätt-tänkande där samma smak och ingredienser ska passa alla.

Trygga heltidsanställda, trygga affärer

Trygga heltidsanställda, trygga affärer

Blogginlägg   •   Dec 04, 2015 12:55 CET

I veckan har en näringslivsdignitär uttryckt oro rörande tryggheten för inhyrda och risken för affärerna vid inhyrning. Oron är obefogad. Bemanning är den tydligast reglerade branschen i Sverige och ger de anställda trygghet. Även svenskt affärsliv blir tryggt och konkurrenskraftigt med bemanningsbranschen. Utan den skulle affärsmöjligheter och arbetstillfällen försvinna utomlands.

Trygga jobb i snabb ekonomi

Trygga jobb i snabb ekonomi

Blogginlägg   •   Nov 25, 2015 12:41 CET

Allt snabbare svängningar i framförallt industrin ställer hårdare krav på snabb omställning av organisationerna. Snabb omställning betyder ofta ”oförutsägbart varierande behov av personal”. Att hyra in personal för snabba växlingarna i kompetensbehoven är klokt, ansvarstagande och skapar både affärer och arbetstillfällen.

Branschen för livets alla skeden

Branschen för livets alla skeden

Blogginlägg   •   Nov 18, 2015 13:40 CET

Drygt 167 000 personer matchades till jobb under 2014 via något av Bemanningsföretagens medlemsföretag inom personaluthyrning, omställning eller rekrytering. Några stannar ett par månader medan de studerar, andra längre. Oavsett vart i livet eller karriären man befinner sig erbjuder bemanningsbranschen insteg, utveckling och karriärnavigering bättre än någon annan bransch.